Voor wie?

Een meerderjarige (>18 jaar) is zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor alle aspecten van zijn leven.

Hij kan bijvoorbeeld zelf beslissen over wat hij wil kopen en hoeft geen toestemming te vragen om te trouwen. Maar niet iedereen is in staat om goed voor zichzelf, zijn financiën en zijn bezittingen te zorgen.

Om deze mensen te beschermen, bijvoorbeeld tegen misbruik van anderen maar bijvoorbeeld ook tegen zichzelf, is het mogelijk om ‘onderbewindstelling’ en/of mentorschap aan te vragen bij de rechtbank.

 

Bewindvoerder

SBP Beschermingsbewind & Mentorschap neemt als bewindvoerder de financiële zorg over van degene die onder bewind wordt gesteld (belanghebbende). De bewindvoerder neemt, voor zover dat mogelijk is samen met de betrokkene, beslissingen over de financiën en bezittingen.

Niet alleen zijn dan de financiën en bezittingen in professionele handen maar familie kan de financiële zorg loslaten en gewoon familie blijven!

Mentor

De mentor van SBP Beschermingsbewind & Mentorschap zal de betrokkene waar mogelijk zijn eigen keuzes laten maken en ondersteunt hierin.

Indien nodig mag de mentor een beslissing nemen waar de betrokkene dat zelf niet kan of waar zorgen ontstaan bijvoorbeeld in verband met de gezondheid van de betrokkene.